Studenten bouwen (eerst) virtueel! 

3D BIM is inmiddels de norm

Als student in de bouwsector heb je bij je stage vast wel ervaren dat bouwondernemingen bezig zijn met een belangrijke transitie van traditioneel bouwen (met 2D bouwtekeningen en zo) naar het integraal ontwerpen en engineeren met 3D 'bouw informatie modellen' (BIM). 

Deze 3D modellen worden een steeds completere representatie van het einddoel van een project, zoals een gebouw, werktuigbouwkundig of civieltechnisch project. Hiervoor worden vaak modelleertools als Revit, Archicad, StabiCAD of Tekla gebruikt. 


Virtueel bouwen vóórdat je écht gaat bouwen is de trend!

De core-business van bouwondernemingen en bouwmanagementbureau's is het succesvol realiseren van bouwprojecten. Een goed project verloopt binnen budget en planning, veilig en natuurlijk een foutloze oplevering. 


En daar komt jouw rol met 'virtueel bouwen' tot zijn recht! Wij geloven dat 4D planning de basis van virtueel bouwen is (zoals 3D modelleren dat voor ontwerp en engineering is).


Plan jouw eigen toekomst, met 4D! 

Er is een enorme behoefte bij de bouwondernemingen en bouwmanagementbureau's om de 3D modellen in te zetten bij bouwprocesmanagement, bouwplaatslogistiek en uitvoeringscoördinatie. En dat noemen wij 4D plannen ofwel écht virtueel bouwen! 


Daarbij worden de modernste (online) middelen ingezet, zoals mobiele apps voor iPad of augmented reality met de Hololens. Zo krijgen we een directe verbinding tussen bouwplaats en kantoor en jij kan daar de coördinator in zijn! Iemand moet immers de praktijkervaring van de huidige medewerkers vertalen naar digitale communicatiemiddelen. 


Woensdag 14 maart - Studio21 Mediapark Hilversum

Leer alles over jouw toekomst bij dé internationale conferentie voor virtueel bouwen; leer hier hoe bouwondernemingen met virtueel bouwen bezig zijn. Kom naar Studio21 in het Mediapark met het grootste LED scherm van Nederland.


Spreek met de aanwezige bouwbedrijven (zoals BAM) om te ontdekken waar jouw kansen liggen! Experimenteer met de Hololens en vraag alle andere deelnemers naar hun visie en ervaringen.  En met de BAM muziekband 'Under Construction' wordt het super gezellig! 


Wij hebben 35 toegangskaarten (t.w.v. € 199,-- excl. BTW) ter beschikking gesteld aan studenten die geinteresseerd zijn in virtueel bouwen, 4D plannen en het uitwerken van nieuwe technologiën zoals de inzet (en het ontwikkelen van) mobiele applicaties. De gratis toegangskaarten voor studenten zijn helaas allemala vergeven. Er kunnen nog wel toegangskaarten worden gekocht op www.digitalconstruction.world.


Weekend 10-11 maart - Hackathon virtueel bouwen

IT-studenten of studenten die handig zijn met scripting etc. en bezig zijn met slimme BIM oplossingen of virtual- en augmented reality of apps maken, zijn van harte welkom op de Hackathon in het Futurelab van VolkerInfra te Vianen! Onder begeleiding van professionals uit de bouw en ICT wereld gaan we apps bouwen die worden gepresenteerd op de conferentie van 14 maart. Lees er hier meer over en schrijf je in!