Digital Construction Conference

 

De transitie naar 'Digital Construction' ofwel virtueel bouwen wordt wereldwijd steeds sneller geadopteerd. De gehele bouwsector inclusief ketenpartners en opdrachtgevers zullen er mee in aanraking komen. 


Kom op woensdag 14 maart naar onze spectaculaire internationale Digital Construction Conferentie van 2018 om je te laten inspireren wat virtueel bouwen voor jouw werkomgeving kan betekenen: verken je persoonlijke ambities en zakelijke kansen door je te laten informeren door de internationale en nationale koplopers op het gebied van virtueel bouwen. Op deze dag wordt je meegenomen in interactieve kennis sessies, presentaties en live workshops; met de Hololens zul je ervaren dat virtueel bouwen met Mixed Reality nu in de praktijk toepasbaar is. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.


Scroll naar beneden voor de voorlopige agenda van deze inspirerende conferentie.


Programma

08:00 - 09:00

Ontvangst met koffie

inloop en gelegenheid tot netwerken met andere professionals en het bezoeken van de exposanten in de foyer. 

09:00 - 09:15

Opening

Tom Dengenis, CEO Synchro Software LTD

09:15 - 09:45

Keynote: Digital Construction Strategies and Opportunities

Menno de Jonge, Director of Digital Construction Royal BAM Group NV

Digital construction is de nieuwe norm in het bouwproces van BAM. Een toelichting over de strategie en kansen voor alle deelnemers in de bouwketen. 

09.45 - 10.05

Visual Planning & Scheduling Benefits on Sports Projects

Michal D Wojtak, Integrated Construction Director, Sports + Entertainment Mortenson 

Praktijk ervaringen over de transitie van 2D bouwtekeningen naar de inzet van 3D bouw informatie modellen (BIM) en 4D visuele planningsmethodieken inclusief de impact van risico analyses en geoptimaliseerde uitvoeringscenario's. 

10.05 - 10.45

The Front Lines of Synchro Deployment

Jon Berkoe, Director of Project Delivery Synchro Software LTD

Onder leiding van Jon Berkoe, director of Synchro's Project Delivery Team zullen strategieën, uitdagingen en praktijkervaringen van de inzet van 4D planningstechnieken bij wereldwijde projecten worden besproken.

10:45 - 11:00

Koffiepauze

Neem even de tijd voor een kop koffie en ontmoet de exposanten en sprekers van de conferentie.

11:00 - 11:15

Defining the Future of Mega Project Execution with Digital Practices

Kristina Henkai, 4D impelementation manager Bechtel

Stel jezelf eens voor; een toekomst waarin data-gestuurde processen de uitvoering van projecten radicaal veranderen. Bechtel is actief bezig met virtueel bouwen door engineering, inkoop en constructie goed op elkaar af te stemmen. Ontdek hoe een 120 jaar oude onderneming een innovatieve cultuur tot haar kernwaarde maakt.

11.15 - 11.30

De inzet van 4D gedurende de levensloop van een 12 jaar durend project

Jeff Campbell, Director of Virtual Planning Projects Controls Cubed

Sinds de aanvang in 2012 van het $ 2 miljard kostende waterzuiveringsprogramma "California EchoWater Advanced Wastewater Treatment Program" is ingezet op de inzet van Synchro 4D sofware. Inmiddels is het 6e jaar ingegaan en kunnen de kritieke lessen worden gedeeld om ook uw organisatie succesvol tot 4D planning over te gaan. Bij dit project is ook de integratie tussen 4D en kosten (5D) doorgevoerd hetgeen substantieel bijdraagt aan het rendement van het waterzuiveringsprogramma. 


11.30 - 11:45

CHS Northeast Hospital Modernization

Steve Moore, District Scheduling Analyst Robins & Morton

De winnaar van de Digital Construction Awards 2017. Robins & Morton heeft als bedrijf een proces opgezet waarbij LEAN een belangrijke rol speelt. "Wij geloven dat het belangrijkste aspect voor een succesvol resultaat de planning is", aldus Steve Moore. Hij zal het gebruik en de uitdagingen van 4D bespreken, met focus op veiligheid.


11:45 - 12.00

Ontwikkelingen rondom digitaal project management

Yunchao Zhang, Director of BIM Research,

Senior Engineer & Research Fellow PMP, LEED AP BD+C

Shanghai Construction No. 4, Co., Ltd. Engineering Design and Research Institute


De realisatie van het Shanghai Disney themapark was de aanleiding voor de Shanghai Construction Group om met 4D te starten. Het ruimtelijk plannen heeft tot interessante inzichten en voordelen geleid en is inmiddels doorgevoerd in de gehele organisatie voor de uitvoering van diverse soorten projecten. Deze presentatie geeft inzicht hoe digitale middelen (zoals VR/AR) kunnen worden ingezet om de voortgangsbewaking te organiseren. 

11:45 - 13:15

Lunch

Geniet van een compleet verzorgde lunch en kijk rond bij de exposanten in de foyer. 

13:15 - 13.30

Skanska UK's ervaringen met 4D

Michael Stennulat, Senior Construction Planner

Liam Macklin, Senior Construction Planner

Skanska UK


Toelichting over de aanleiding en gevolgen die de transitie naar 4D plannen heeft op project management methodieken én hoe de dynamiek tussen projectdeelnemers er door is veranderd. 

13:30 - 14:00

The Synchro Digital Construction Platform: Crossing the Chasm

Greg Demchak, Technical Evangelist Synchro Software LTD

Over het integraal online inzetten van BIM wordt dagelijks gesproken en geschreven, maar wat betekent het eigenlijk? In de UK wordt nu gewerkt aan de transitie van zgn. Level 2 BIM naar Lever 3. Ontdek hoe Synchro Software deze uitdaging aanneemt en zie hoe het Synchro Platform klaar staat om het eerste échte collaboratieve en open BIM-platform voor constructie te worden.

14:00 - 15:00

Hololens Interactive Experience

Interactieve groepssessie

Praktijkervaringen van de inzet van de Hololens als zgn. 'Mixed reality' oplossing (zoals VR/AR) worden gedeeld; ook van Nederlandse praktijkprojecten. 

15:00 - 15:30

Digital Construction Awards & Hackathon Awards

Tom Dengenis, CEO Synchro Software LTD 

De presentaties van de Digital Construction Awards 2017 met de volgende categorieën: Bouw, industrie, specialistisch, project van het jaar, 4D planner van het jaar en uitstekende prestaties als nieuwkomer. 


Daarnaast wordt de prijsuitreiking van de Synchro Hackathon uitgereikt. 

15:30 - 15:50

Koffiepauze

Neem even de tijd voor een kop koffie en ontmoet exposanten en sprekers van de conferentie. 

15:50 - 16:45

Panel Discussion with Industry

Panelleden:

Jeff Campbell, Project Controls Cubed

Kristina Henkai, Bechtel

Menno de Jonge, Royal BAM Group NV

Jon Berkoe, Synchro Software Ltd

16:45 - 17:00

Growing The Next Generation of Leaders

De volgende generatie professionals heeft nieuwe vaardigheden nodig en zal rollen gaan vervullen die voorheen nog niet bestonden. Wat kunt u doen om deze generatie aan te trekken, te integreren en te behouden? En welke kansen zijn er met virtueel bouwen voor de huidige studenten? Technologie is slechts een deel van het antwoord. 

17:00 - 17.15 

Practical Augmentation: Comparing the Model with As-Built

Phil Plested, Client Services Director

Lobster Pictures


Lobster Vision is een webbased applicatie die met bouwplaats camera's het verloop van een project vastlegt als afbeeldingen en animaties. Dankzij de integratie met de Synchro SWP server API is een nieuwe dimensie ontstaan bij reeds bestaande projecten: de geplande virtuele bouwproject kan nu 1:1 met de werkelijkheid vergeleken worden. Dit lijkt nog maar het begin van de toekomstige mogelijkheden. 

17:15 - 17:30

Afsluiting

Terwijl we de dag afsluiten, is het tijd om na te denken over nieuwe benaderingen, innovatieve oplossingen en na te denken over hoe je het tempo van verandering in je eigen organisatie en voor de industrie in het algemeen kunt verdedigen en versnellen. Overweeg de bruikbare items die u kunt meenemen naar uw eigen project en uw collega's. Ieder van ons heeft een impact op de toekomst, laat de rest van de wereld kennis maken met virtueel bouwen.

17:30 - 

Bar / exposanten / netwerken

Ga langs bij exposanten en verbreed je netwerk onder het genot van een borrel en een hapje.

Locatie

Adresgegevens

Studio 21, Media Park

Joop van den Endeplein 7

1217 WJ, Hilversum

Contact

Heeft u vragen over het congres? Stuur dan een email naar info@synchro4d.nl

Internationale website

Voor de Engelstalige website gaat u naar www.digitalconstruction.world   

Synchro Hackathon

Datagestuurde bouwprocessen maken nieuwe oplossingen en werkprocessen mogelijk door niet eerder getoonde systeem integraties. Doe mee aan de 3 daagse hackaton op 9, 10 en 11 maart 2018 en sluit met AR, VR, MR, Unity en andere apps of BIM tools aan op het Synchro Platform. 

Training

Breng alle opgedane inspiraties van het congres op woensdag 14 maart direct in de praktijk met de Synchro 4D trainingen op donderdag en vrijdag. Je kan deelenemen aan  de basis training of de gevorderde training.

 

Partners